dimarts, 25 de gener del 2011

Presentació i objectius del blog

Aquest blog té l'objectiu de donar resposta a les preguntes que ens planteja el temari de l'assignatura "Comunicació i educació" del 3r curs de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Es tracta d'afrontar la relació entre educació i comunicació en la societat del coneixement. L'assignatura promou l’alfabetització mediàtica i l’educació en comunicació, distingint entre estratègies d’ús dels mitjans i lectura crítica. A través d'ella estudiarem els grans problemes que es donen avui dia en el camp de la comunicació i educació, i finalment, abordarem el disseny i gestió de mitjans i projectes educatius: especialment en televisió i multimèdia.

La primera part del curs té un marcat caràcter exploratori: s’orienta a conèixer l’evolució de l’educació a la societat mediàtica de finals del segle XX i principis del XXI, a considerar la potencialitat educativa de les noves tecnologies de la comunicació i a conèixer de prop els problemes actuals del sector. Es desenvoluparà mitjançant recerques, debats, exposicions a classe, i conferències.

La segona part és analítica: El estudiants procediran a elaborar diagnòstics analítics sobre un camp seleccionat. Aquesta tasca els hi permetrà desenvolupar projectes mediàtics que pugin ajudar a resoldre problemes.

La tercera part és projectiva: Finalment, en la part pràctica del curs es procedirà a dissenyar, crear i realitzar projectes d’educació mediàtica relacionats am les àrees de recerca i de diagnòstic.

Així doncs en aquest blog anirem publicant el que fem a classe: apunts, reflexions i comentaris que serviran per respondre a les qüestions que tractem a l'aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada